Gezond en duurzaam

Naast duurzaam vervoer kijken we ook op andere vlakken naar duurzame toepassingen. De stadsnatuur is bijvoorbeeld belangrijk in de wijk. Daarbij denken we aan de mensen, planten en dieren.

We kiezen ervoor om een fijne plek te maken om te wonen, werken en verblijven. Water, groen en natuur krijgen zo een eigen plek in de wijk: op het dak, tegen de gevel, op de grond en in het water. Zo zijn er veel geveltuinen en groene daken die de opwarming van de wijk tegen gaan. We planten extra bomen om schaduwplekken te maken en er komt water dat voor verkoeling zorgt in de zomer. In het Waterlandkwartier vind je plekken waar je kunt bewegen, ontmoeten en ontspannen. Denk daarbij aan een schaaktafel of sportplekken zoals een voetbalkooi, een hardlooproute of fitnessapparaten. De voetganger en fietser staan centraal in de wijk. Dat kan omdat in het Waterlandkwartier veel voorzieningen en het openbaar vervoer in de buurt zijn.

Ook tijdens de bouw zetten we ons in om duurzaam te werken. Bij het bouwen zorgen we ervoor dat we materialen kunnen hergebruiken en werken we met duurzame materialen. Energie wekken we zo veel mogelijk duurzaam op. Alle nieuwbouw is gasvrij. Daarnaast gaan we in het Waterlandkwartier slim om met regenwater en afvalwater.