Wheermolen-West

Woningbouw
Wijkvernieuwing
Planning/fase: 
Oplevering eerste woningen 2018
Wijk: 
Wheermolen
Aantal woningen: 
377

Er worden de komende jaren maar liefst 377 nieuwe woningen gebouwd in Wheermolen-West. Ook de renovatie van de Mercuriusflats is gestart.

Wherepark

Intermaris is in juli 2017 gestart met de bouw van de eerste 65 eengezinswoningen en 38 appartementen. Het appartementencomplex is naar verwachting in juli 2018 gereed voor verhuur. De woningen komen op de Driehoek te liggen: het terrein tussen de Planetenstraat, Kometenstraat en Mercuriusweg.

Eind 2018 begint vervolgens de sloop van 150 eengezinswoningen in het naastgelegen ‘Middengebied’. Hier komen 99 nieuwe sociale eengezinswoningen voor terug, gelegen tussen de Kometenstraat, Planetenstraat en Meteorenweg.

Intermaris rondt naar verwachting het project af in 2020 met een parkachtige woonomgeving.

Renovatie Mercuriusflats

Intermaris startte in juli 2017 met de renovatie van de eerste twee flats aan de Mercuriusweg. De werkzaamheden aan de woningen in flat I zijn in april klaar. De werkzaamheden in flat II worden naar verwachting voor de zomervakantie van 2018 afgerond.
De voorbereidingen voor flats III en IV zijn in volle gang. Als alles volgens planning verloopt, start eind juni 2018 de renovatie.

Appartementen Spoorzone

In navolging van Triton, Juno en Pallas zal woongebouw Vesta het kwartet completeren. Verdeeld over tien woonlagen gaat dit complex 84 appartementen tellen. Deze worden verhuurd door Vesteda, meer informatie kunt u vinden op www.vesteda.com (zoek op Purmerend). BPD verwacht het gebouw halverwege 2018 op te leveren. Ook worden de laatste twee (van in totaal vijf) urban villa’s gerealiseerd. Deze komen voor Vesta te staan en bevatten elk dertien appartementen. De verwachting is dat de appartementen in de zomer van 2018 klaar zijn, inclusief de aanleg van een fraai openbaar gebied.

Nadere informatie n.a.v. inloopbijeenkomst ontwikkeling fase 4 Spoorzone
Op dinsdag 15 mei 2018 heeft een inloopbijeenkomst plaatsgevonden over de ontwikkelingen van fase 4 Spoorzone. Hieronder staan de laatst verzonden bewonersbrief, de plattegrond, de schaduwdiagrammen en foto impressies die tijdens deze inloopavond getoond zijn. U kunt ze hier bekijken.

Bewonersbrief (pdf)
Plattegrond Saturnusstraat (pdf)
Schaduwdiagrammen (pdf)

  

Meer informatie

Huurwoningen:       


Koopwoningen:

Nieuwsbrief

Lees de laatst verschenen nieuwsbrief van april 2018