Wethouder Harry Rotgans ondertekent landelijke intentieverklaring regenboogsteden

Publicatiedatum: 
19 okt 2018
Samen met 27 andere wethouders uit het hele land heeft wethouder Harry Rotgans in het bijzijn van minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven op vrijdag 12 oktober in Gouda de landelijke intentieverklaring Regenboogsteden ondertekend. Dat betekent dat de gemeente zicht actief in blijft zetten voor de sociale veiligheid en acceptatie van homoseksuele mannen, lesbische vrouwen, biseksuele mensen, transgender personen en intersekse personen.

Licentie: 
Copyright
Auteur: 
Purmerend

minister Van Engelshoven te midden van de 27 wethouders

Iedereen mag zijn wie die wil zijn. Toch blijft aandacht vragen voor acceptatie van seksuele- en genderdiversiteit belangrijk: 1 op de 5 lesbische vrouwen, homomannen, biseksuelen en transgender personen – zowel volwassenen als jongeren – heeft te maken met scheldpartijen, pesterijen, seksueel geweld, bedreigingen, verstoting en fysiek geweld omdat ze LHBTI zijn. Dit geweld kan zowel thuis plaatsvinden als op school, op het werk, in de buurt of in de openbare ruimte.

‘Nog steeds zijn er mensen die niet durven uit te komen voor hun identiteit, bang voor de reactie van hun omgeving. Dat moet veranderen’, aldus wethouder Harry Rotgans.

Een van de afspraken in de intentieverklaring is dat het college een lokaal meerjarenplan vaststelt. De gemeente nodigt inwoners uit bij het ontwikkelen van nieuw beleid en activiteiten.

Uitnodiging: homonologen en dialoogavond

Daarvoor wordt op woensdag 31 oktober van 17.00 tot 20.00 in het stadhuis een dialoogavond georganiseerd. Met interactief theater wordt het gesprek met elkaar gevoerd. Rotgans: ‘Ik wil graag praktische zaken oppakken die voor LHBTI-ers het samenleven in Purmerend prettiger maken.’

Financiële middelen

In de Purmerendse begroting is in 2019 opnieuw 20.000 euro beschikbaar gesteld om uitvoering te geven aan LHBTI-beleid. Het ministerie van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap legt de komende vier jaar daar 20.000 euro bij.

Meer informatie over het programma in de Regenboogmaand in Purmerend op de website van de gemeente en aanmelden voor de dialoogavond kan door een bericht te sturen naar Kris van der Veen op ksn.vd.veen@purmerend.nl

Licentie: 
Copyright
Auteur: 
Purmerend

links wethouder Harry Rotgans, rechts wethouder Paul Verbruggen van gemeente Alkmaar