Weidevenne | overlast op het water

Bewonersbrief van 9 juli over overlast op het water in de Weidevenne aan de bewoners van Port Saidweg 49 t/m 69, Suezweg 23 t/m 64, Zanzibar 1 t/m 5, Seychellen 1 t/m 5, Madagaskar 1 t/m 5, Mauritius 1 t/m 5, Purmerland 20-A t.m 22, Houtbaai 1 t/m 58, Saint Helenabaai 1 t/m 60, Walvisbaai 1 t/m 17, Elandsbaai 1 t/m 17, Mosselbaai 1 t/m 17, Wonderfontein 54 t/m 78, Sandvisbaai 1 t/m 16, Klipfontein 23 t/m 67, Kransfontein 22 t/m 43, Oranjefontein 26 t/m 57, Springfontein 20 t/m 43, Strandfontein 1 t/m 51, Wonderfontein 28 t/m 55, Klipfontein 23 t/m 67, Bloemfontein 20 t/m 48, Ivoorkust 33 t/m 43

Beste bewoners,

We zijn alweer verwend met hoge temperaturen en dat zorgt ervoor dat mensen eropuit gaan en op zoek gaan naar verkoeling. Binnen de Weidevenne beschikken wij over een fantastische, waterrijke omgeving. De ideale plek voor mensen om zich in en op het water te vermaken.

Overlast

Helaas gaat deze vorm van recreatie ook gepaard met vormen van overlast. Hierover zijn vorig jaar verschillende meldingen bij de gemeente binnengekomen. De klachten gingen vaak over het gevaarlijk en te hard varen. Hiervoor zijn onze wateren niet geschikt en dit levert gevaarlijke situaties op voor medebewoners. Er zijn namelijk ook mensen die in het water zwemmen of gebruik maken van bijvoorbeeld een kano. Ook voor (water)dieren en planten kan te hard varen veel overlast geven.

Aanpak

Om deze vorm van overlast aan te pakken werkt de gemeente samen met de politie en handhaving. Allereerst willen we u met deze brief graag informeren over de belangrijkste regels op het vaarwater. Deze vindt u in de bijlage. Wij hopen dat u deze regels toepast en indien mogelijk deelt met anderen.

Daarnaast gaan wij, in samenwerking met de politie, meerdere keren het water op. Als het nodig is voeren we willekeurige controles uit en treden wij op tegen overtreders. Ook vanaf de kant houden wij het water in de gaten.

Als wijkmanager vraag ik u om de mooie wateren binnen de Weidevenne goed te gebruiken. U heeft een geweldige woonomgeving die we samen moeten behouden. Op deze manier maken we optimaal gebruik van de wateren en heeft iedereen er plezier van.

Meer informatie

Als bijlage bij deze brief zijn een aantal regels en tips opgesteld. Verder zijn overige regels met betrekking tot varen en het gebruik van water te vinden in diverse wetgeving waaronder: Binnenvaart regelement Politie en de Algemene Plaatselijke Verordening van de Gemeente Purmerend. Mocht u vragen hebben, dan kunt u mij altijd benaderen via m.lanting@purmerend.nl of op het telefoonnummer (0299) 452 452.

Graag wens ik u een fijne zomer met veel (vaar)waterplezier.

 

Met vriendelijke groet,

Michael Lanting

Wijkmanager Weidevenne