Vrijwilligers van Ogen en Oren dragen binnenkort witte hesjes

Publicatiedatum: 
25 sep 2019
Per 1 oktober dragen de vrijwilligers van Ogen en Oren nieuwe witte hesjes. Afgelopen dinsdag heeft wethouder Mario Hegger namens het college van B&W de nieuwe hesjes overhandigd aan de vrijwilligersgroep die helpt bij het signaleren van onveilige situaties.

De nieuwe hesjes zijn geïntroduceerd omdat de gele hesjes werden geassocieerd met de protestbeweging die startte in Frankrijk, maar ook Nederland bereikte. Omdat Ogen en Oren staat voor veiligheid en samenwerking werd het tijd voor een nieuwe kleur.
 
170 vrijwilligers actief
Het project Ogen en Oren is ontstaan in de wijk Purmer-Noord. De bewoners wilden de gemeente en politie helpen in de strijd tegen woninginbraken. Maar al snel sloten andere wijken aan bij dit initiatief. Inmiddels is de vrijwilligersorganisatie uitgegroeid tot 170 inwoners.

Burgemeester Don Bijl: “De vrijwilligers van Ogen en Oren helpen al jaren met succes mee onze stad veiliger te maken.”
 

Signaleren van onveilige situaties
De vrijwilligers van Ogen en Oren letten op onveilige situaties. Voorbeelden hiervan zijn sleutels die in een voordeur blijven zitten, ladders die ’s nachts in voortuinen liggen, melden van straatlantaarns die stuk zijn en alleenstaande ouderen het gevoel geven dat iemand op hen let. Daarnaast hebben ze goed contact met wijkmanagers van de gemeente en de wijkagenten om te signaleren over verdachte situaties, hangjeugd die zich misdraagt of inbrekers te laten zien dat er mensen letten op huizen waarvan de mensen op vakantie zijn.
 
Per 1 oktober dragen de vrijwilligers de witte hesjes. Interesse om deel te nemen? Kijk dan op www.ogenenoren.com of mail naar info@ogenenoren.com.