Voedselpakket van de voedselbank aanvragen

Digitaal afspraak maken niet mogelijk

U kunt op dit moment niet langskomen en geen afspraken maken. Wij willen vanwege het coronavirus het bezoek aan het stadhuis zoveel mogelijk beperken. Sommige zaken kunt u online regelen. De afhandeling daarvan kan enige vertraging oplopen, graag uw begrip hiervoor. Heeft u spoed? Bel ons dan via 0299 452 452.


Wat u moet weten

De aanvraag kunt u hier doen als u inwoner bent van Purmerend of Beemster. Inwoners van regio Waterland kunnen een aanvraag doen op de website van de Voedselbank

Na verzenden van het formulier wordt altijd contact opgenomen.

Wat er in de pakketten zit en wie wat krijgt leest u op de website van de Voedselbank.

Op alle inidicaties (toegekend of afgewezen) wordt een advies gegeven om uw financiële situatie te verbeteren.

Voorwaarden

Bij de toekenning van een voedselpakket gaat de Voedselbank uit van het besteedbaar bedrag dat maandelijks overgehouden wordt voor voeding, kleding en dergelijke nadat de vaste lasten zijn betaald.

Vaste lasten zijn de rekeningen voor bijvoorbeeld huur, gas/water/licht en verzekeringen.

Een huishouden komt in aanmerking voor een voedselpakket wanneer er van het beschikbaar te besteden bedrag (= besteedbaar inkomen minus vaste lasten) minder dan een minimumbedrag overblijft. Het minimumbedrag wordt jaarlijks vastgesteld door de Voedselbank Nederland. Bekijk wat de toekenningscriteria zijn op de website van de Voedselbank Purmerend. 

Uitgifte

Van IJsendijkstraat 164, 1442 LC Purmerend

Uw voedselpakket wordt altijd op vrijdagmiddag uitgedeeld. Kijk op uw toewijzing hoe laat u het pakket kunt komen ophalen.