Van der Valk wil hotel bouwen aan de Kom A7

Publicatiedatum: 
23 dec 2016

Op 21 april 2016 heeft de gemeenteraad  ingestemd met de “Visie op ontwikkeling Kom A7 (Purmerendse Poort)”. Het waarmaken van de ambities in dit gebied komt een stap dichter bij nu wethouder Harry Rotgans en Jan Matser, directeur van de hotelketen Van der Valk hun handtekening hebben gezet onder een intentieovereenkomst. Beide partijen spreken hiermee het voornemen uit om een haalbaar plan te ontwikkelen voor de bouw van een hotel aan de Kom A7.

Wethouder Rotgans vindt een hotel aan de Poort van Purmerend een aanwinst voor de stad. Allereerst levert een hotel van dergelijke omvang veel banen op. Het is ook goed nieuws voor ondernemers in de binnenstad. De gasten van het hotel bezoeken natuurlijk winkels en horeca in het centrum. Van der Valk draagt ook bij aan de positie die Purmerend vervult in de regio Waterland. Onze stad is een geweldige uitvalsbasis voor bezoeken aan toeristische trekpleisters in de regio.

Naar verwachting worden de plannen in het derde kwartaal van 2017 aan de raad voorgelegd. Als de raad instemt, dan kan vervolgens een koop-/(anterieure) exploitatie-overeenkomst worden aangegaan.