Tijdelijke uitbreiding terrassen en winterterrassen

Tijdelijke uitbreiding terrassen

Om horecaondernemers meer ruimte te geven, is het mogelijk om tijdelijk – tot 1 november 2021 - uw terras uit te breiden. U hoeft hiervoor alleen een melding te doen door een mail te sturen aan apv@purmerend.nl.

Nog geen vergunning?

Heeft u nog geen terrasvergunning en wilt u een tijdelijk terras plaatsen? Dan moet u hiervoor wel een vergunning aanvragen. Stuur daarvoor een mail met een duidelijke tekening/foto aan apv@purmerend.nl. Team Vergunningen geeft u dan zo snel mogelijk uitsluitsel.

Advies van de 1,5 meter coach

Wilt u advies over de inrichting van uw (tijdelijk) terras? De 1,5 meter coach van de gemeente helpt u graag! Stuur een mail naar ondernemersloket@purmerend.nl met vermelding van uw telefoonnummer en adres en een globale omschrijving van uw vraag.

Winterterrassen

Het gemeentebestuur heeft besloten tot een proef van drie jaar met winterterrassen. Deze proef start per 1 november 2021. U dient hiervoor wel een vergunning aan te vragen bij de gemeente.

Geen precario

Voor uw terras hoeft u tot 1 november 2021 geen precariobelasting te betalen. Dat geldt ook voor nieuwe terrassen en tijdelijke uitbreiding van terrassen.