Tijdelijke modelwoning langs Statenpad

Publicatiedatum: 
28 jan 2020
Vanaf vrijdag 31 januari tot vrijdag 31 juli staat er een modelwoning van de tijdelijke woonunits langs het Statenpad, aan de achterkant van het stadhuis. De modelwoning is voor toekomstige bewoners van de tijdelijke woningen in Purmerend: om alvast een indruk te krijgen van hun toekomstige woonsituatie.

Donderdag 30 januari begint de gemeente met het glad maken van de grond en worden enkele platen geplaatst waarop de woning komt te staan. Vrijdag 31 januari wordt de modelwoning geplaatst tussen 10.00 en 13.00 uur. De modelwoning wordt met een kraan op zijn plek gezet. Hiervoor zijn tussen 7.00 en 13.00 uur zo'n 20 parkeerplaatsen van het parkeerterrein achter het gemeentehuis afgezet met lint.

Gebruik modelwoning

In de woning voert de gemeente straks intakegesprekken met toekomstige bewoners van de tijdelijke woningen. Deze bezoekers zijn geadviseerd met de fiets of met openbaar vervoer te komen, zodat er geen extra parkeerdruk in de buurt ontstaat. Mocht men wel met de auto komen, dan is geadviseerd te parkeren op de tijdelijke parkeerterreinen aan de Wagenweg of Kooimanpark.

Tijdelijke woningen

Dit jaar realiseert de gemeente ruim 200 tijdelijke woningen op 4 locaties in de stad. De tijdelijke woningen zijn bedoeld voor inwoners van Purmerend, die om wat voor reden dan ook op korte termijn tijdelijke huisvesting nodig hebben. In de modelwoning krijgen de nieuwe bewoners een beeld van hun toekomstige woonsituatie.