Speuren naar herfstsporen in de heemtuin - excursie

Op zondagochtend 20 oktober kun je samen met IVN Waterland speuren naar herfstsporen in de heemtuin. Wat voor geheimen heeft de herfst? Waarom vallen de blaadjes, waarom trekken vogels weg of komen ze juist? Waar zijn de insecten gebleven? Wat dacht u van het verschijnen en verdwijnen van paddenstoelen? Het lijkt wel tovenarij: de ene dag zie je niets en de volgende dag staan er paddenstoelen. Meer weten over het herfstleven in De Heemtuin en het verborgen leven van paddenstoelen? Vindt u het leuk te speuren tussen bladeren, op bomen en in het grasland?

Ga dan mee op excursie in en rond heemtuin De Dwarsgouw in Purmerend. Tijdens de zoektocht naar de herfstverschijnselen wordt gekeken naar de bomen en struiken, de vogels, de bodemdiertjes en gaat IVN in op het ontstaan, de groei, de vormen en kleuren van de verschillende soorten paddenstoelen.

De excursie duurt circa 1½ tot 2 uur. Start: bij de ingang van de heemtuin aan het Trimpad te Purmerend. Draag waterdichte schoenen of laarzen, want het kan vochtig zijn.

Informatie en aanmelden: Louis Boersma 0613466148 of via www.ivn.nl/afdeling/waterland of heemtuin.ivn.nl@gmail.com.

Datum: 
zondag, 20. oktober 2019 - 10:00 tot 12:00