'Soms komt één verhaal meer binnen dan al die cijfers bij elkaar'

Publicatiedatum: 
31 jan 2020
'Soms komt één verhaal meer binnen dan al die cijfers bij elkaar'. Burgemeester Don Bijl overhandigde met deze woorden vanmiddag het eerste exemplaar van het boek 'Van het ene onderduikadres naar...' aan de nabestaanden van Meijer van der Sluis. Van der Sluis zat tijdens een groot deel van de Tweede Wereldoorlog ondergedoken in Purmerend. Na de oorlog maakte hij het zijn persoonlijke missie om de verhalen uit die tijd in leven te houden.

Om over te brengen wat mensen elkaar aan kunnen doen, maar ook de risico's die sommige mensen namen om anderen te redden. Van der Sluis was zelf nauw betrokken bij de totstandkoming van het boek, maar mocht de presentatie helaas niet meer meemaken. Hij overleed afgelopen 1 januari.

Het boek verschijnt 75 jaar na de bevrijding van Nederland. Ter gelegenheid van 75 jaar vrijheid staan we, als Nederland maar ook in het bijzonder in Purmerend, dit jaar extra stil bij de bevrijding en het feit dat onze vrijheid niet vanzelfsprekend is. Kijk voor meer informatie en activiteiten op 75jaarvrijheidpurmerend.nl.

Het boek is vanaf nu te koop bij het Leesteken en het Purmerends Museum.