Solar Challenge 2019

Vrijdag 21 juni en zaterdag 22 juni is de solar challenge voor de tweede keer in Purmerend én Beemster. Geen gewone boten, maar solar boten, aangedreven op zonne-energie, gaan de competitie met elkaar aan. Wist je dat de snelste boten inmiddels al meer dan 50 kilometer per uur kunnen? Dat wordt gegarandeerd spektakel!

Er zijn twee onderdelen: de Young Solar Challenge, een fantastisch project voor jongeren tussen de 14 en 17 jaar. Het doel is om meer jongeren enthousiast te maken voor techniek. Ze bouwen zelf hun zonneboot! Teamwork, tacktiek, communicatie, begroten en sponsoring spelen ook een belangrijke rol. Is er veel of weinig zon. Dat alles levert dus een superspannende en spectactulaire competitie op. Dit jaar zijn er nog meer teams dan vorig jaar. De scholen uit Edam en Volendam vertegenwoordigen de hele regio, ook tijdens de wedstrijden in Harlingen en Leusen. En dit weekend in Purmerend. Daar ben jij toch ook bij?

Maar ook de Challenge voor de meer professionele teams gaan de strijd met elkaar aan. Er zijn teams uit binnen- en buitenland. Natuurlijk ontbreekt het bevlogen team van de TU Delft niet. Er vaart een pondje tussen de Beemsterburgwal en de Beemsterdijk, zo hoef je niets te missen. En op het pondje wordt je ook nog eens vermaakt met ludiek entertainment.

www.youngsolarchallenge.nl

Maar er wordt deze dagen nog veel meer georganiseerd. Houd deze website dus in de gaten!

 

Datum: 
vrijdag, 21. juni 2019 - 10:00 tot zaterdag, 22. juni 2019 - 17:00