Regenboogkunstwerk in fietstunnel bij station

Publicatiedatum: 
22 sep 2017
In het centrum van Purmerend wordt in de fietstunnel onder het NS-station een regenboogkunstwerk aangebracht. De werkzaamheden vinden plaats in de week van 2 oktober. Wanneer precies is nog niet bekend, omdat het droog weer moet zijn. Het regenboogkunstwerk wordt geplaatst door Modern Murals. Zij ontwerpen muurschilderingen en brengen deze aan via de allernieuwste Italiaanse printtechniek. Het kunstwerk wordt direct geprint op de muur. Zo kan dit jaren blijven zitten.

Onthulling kunstwerk

Op woensdag 11 oktober 2017 onthult wethouder Eveline Tijmstra het regenboogkunstwerk. Zij doet dit samen met dansers van het Nederlands Kindertheater (NKT). De feestelijke onthulling vindt plaats op Coming-Outdag, waarop aandacht wordt besteed aan uit de kast komen en de sociale acceptatie van lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders (LHBT). Op 11 oktober is de opening tussen 16.00 en 17.00 uur. Tijdens de openingsact is de tunnel een kwartiertje dicht.

Regenbooggemeente

Purmerend is sinds 2012 regenbooggemeente. In Nederland zijn 42 van deze gemeenten, die actief beleid voeren voor de veiligheid, weerbaarheid en sociale acceptatie van LHBT-inwoners, zodat ook zij overal zichzelf kunnen zijn.

Programma Regenboogmaand