Purmerend Werkt

Purmerend Werkt is een uniek evenement dat op zondag 27 januari 2019 plaats gaat vinden in de binnenstad van Purmerend. Tijdens dit evenement komen meerdere dingen samen: bedrijven die zich willen presenteren, leerlingen op zoek naar een vervolgopleiding, werkgevers op zoek naar personeel, stagiairs op zoek naar een stageplaats, aanbieders van opleidingen op zoek naar nieuwe deelnemers – een echte Purmerend Werkt markt dus!

Dit evenement belooft een bijzonder spektakel te worden, juist door de mengeling van mensen door elkaar. Het evenement heeft als belangrijk doel om Purmerendse bedrijven zich te laten presenteren aan het Purmerendse publiek: een goede indruk geven van wat er gebeurt binnen de muren of achter het hek van het bedrijf. Verder trekt het evenement leerlingen die een keuze moeten maken voor hun verdere onderwijscarrière. Zij lopen, al dan niet met hun (groot)ouders of andere begeleiders door het centrum van Purmerend. Zij vervullen opdrachten om écht te weten te komen wat een bepaald vak of beroep inhoudt.

Omdat er steeds meer werkgevers met vacatures zijn, krijgen zij volop de gelegenheid om zich te presenteren als aantrekkelijke werkgever. Tegelijkertijd kunnen zij de leerlingen laten zien hoe mooi hun vak is en deze kinderen zo motiveren om een richting te kiezen die bij hun branche past.

Deze worden gekoppeld aan het opleidingsaanbod in Purmerend en omgeving. Een voorbeeld: een leerling die enthousiast is over werken in de zorg, kan direct informatie inwinnen bij de opleidingen die de zorg te bieden heeft. Doel hiervan is dat de leerlingen goed inzicht krijgen in wat werken in de zorg dan inhoudt en welke opleiding(en) je daarvoor nodig hebt. Datzelfde geldt voor techniek, ICT, de bouw, rechten, horeca enzovoort.

Uiteraard eindigt de dag met een uitdagend evenement op de Koemarkt.

Dus noteer de datum nu vast in je agenda en kom op 27 januari naar de binnenstad. Via facebook blijf je op de hoogte.

Datum: 
zondag, 27. januari 2019 - 11:00 tot 19:00