Ontwikkeling Stadhuisplein

Voor het stadhuis komt ondergronds een parkeergarage en bovengronds een nieuw, groen plein. Het zogenaamde Stadhuisplein. De garage biedt straks plek aan 320 auto’s, met het plein voegen we kwaliteit toe aan de stad.

Aanbesteding

Op 27 februari 2020 heeft de gemeenteraad van Purmerend ingestemd met de realisatie van een ondergrondse parkeergarage met maximaal 320 parkeerplaatsen aan de voorkant van het stadhuis en de herinrichting van het bovengrondse Stadhuisplein met groen en water. De bouw van de parkeergarage wordt door de gemeente Europees aanbesteed. Deze aanbesteding is op 1 april 2020 gestart en heeft een doorlooptijd van zes tot negen maanden. Dat betekent dat we verwachten eind van dit jaar te weten welke partij de garage gaat realiseren en wat het ontwerp zal zijn. De geselecteerde aannemer zal het ontwerp verder uitwerken en een omgevingsvergunning aanvragen

Meer informatie

Dit project maakt deel uit van de zogenaamde Van brug tot brug projecten: de grote bouwprojecten die gepland zijn tussen de Kooimanbrug en de Hoornsebrug. Meer informatie over dit project vindt u op de projectwebsite www.vanbrugtotbrug.nl.

Projectcategorie: 
Stedelijke voorzieningen
Wijk: 
Centrum