Ontwikkeling Karekietpark

Het Karekietpark is één van de ontwikkelgebieden van Purmerend. Er gebeurt in het Karekietpark al veel: er is een nieuw gebouw voor het ROC gebouwd, er komen tijdelijke woningen, de basisschool is eigenlijk uit zijn jasje gegroeid. Daarnaast is de sporthal aan vervanging toe.

Daarom heeft de gemeente besloten om aan de slag te gaan met een totale visie op het Karkietpark. Er wordt gekeken naar wonen, winkels, zorg, de school en de maatschappelijke voorzieningen, zoals de sporthal. Maar ook naar de verkeersontsluitingen en naar het groen. Dit willen we graag met u doen.

Meedenken

Eind vorig jaar hebben we bij de buurt ideeën opgehaald over de toekomst van het Karekietpark. We zijn daarmee aan de slag gegaan en hebben nog een paar vragen aan u. Wilt u onze online enquête invullen?

Vul de online enquête in

In november en december 2019 dachten veel betrokken bewoners, eigenaren en huurders mee. Vaak genoemde onderwerpen zijn: groen, voorzieningen, bouwhoogtes, parkeren, bereikbaarheid, de sporthal, de basisschool en het combineren van functies. Op de pagina 'Lees wat we al hebben opgehaald' onderaan deze pagina, vindt u een korte uiteenzetting van de meeste genoemde onderwerpen.

Bekijk het videoverslag van de bijeenkomst, klik op het plaatje hieronder.

plaatje bewonersbijeenkomst link naar filmpje

Centrale thema is ontmoeten

In nagenoeg alle gesprekken kwam de wens naar voren om van het gebied een centrale ontmoetingsplaats te maken; een echt “hart van de wijk”. De huidige voorzieningen dragen daar aan bij, maar ook nieuwe ideeën zoals een speelplaats, buitensportvoorzieningen en een terras werden genoemd. Ook de inzet van groen als manier om ontmoeten te bevorderen werd veelvuldig genoemd zoals een pluktuin, speelplaats of trimbaan.

Hoe nu verder

We hebben alle opbrengsten verzameld. Daarbij is het goed om te noemen dat we niet alle opbrengsten mee kunnen nemen in de visie. Er zullen ook keuzes gemaakt moeten worden omdat ze bijvoorbeeld tegenstrijdig zijn of financieel en ruimtelijk niet mogelijk.

We waren van plan om alle mensen uit het Karekietpark opnieuw uit te nodigen, maar dat gaat nu even niet. Daarom denken we er over na hoe we bewoners, huurders en eigenaren kunnen laten meedenken. Wij komen hier zo snel mogelijk op terug.

Lees wat we al hebben opgehaald

Ja, ik wil meedenken

Projectcategorie: 
Bereikbaarheid
Stedelijke voorzieningen
Woningbouw
Met betrekking tot: 
gebiedsontwikkeling
Planning/fase: 
september/oktober 2019 eerste participatieronde waarna nadere planning volgt
Wijk: 
Overwhere
Aantal woningen: 
nog te bepalen