Ontwikkeling Karekietpark

Het Karekietpark is één van de ontwikkelgebieden van Purmerend. Er gebeurt in het Karekietpark al veel: er is een nieuw gebouw voor het ROC gebouwd, er staan tijdelijke woningen, de basisschool is eigenlijk uit zijn jasje gegroeid. Daarnaast is de sporthal aan vervanging toe. Daarom heeft de gemeente besloten om een totale visie op het Karekietpark te maken. Het is de bedoeling dat alle voorzieningen die nu in het gebied zitten straks ook een plekje hebben. Zoals de biljartvereniging, de sporthal, het wijkcentrum en de sportschool.

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Lees de laatste nieuwsbrief (augustus 2021)

Visie

Samen met vele omwonenden en de organisaties in het Karekietpark, hebben we een visie voor het gebied gemaakt. Hierin staat op welke plek de voorzieningen komen, in welke volgorde de nieuwe voorzieningen worden gebouwd en hoe het gebied eruit komt te zien. Hieronder vindt u de videopresentatie van de visie. Liever zelf de visie lezen? Op de website van de gemeenteraad vindt u het volledige pdf-bestand.

Vragen

Op 2 september bespreekt de commissie Stedelijke Ontwikkeling en Beheer (SOB) de visie. Op 23 september neemt de gemeenteraad een besluit over de visie. Heeft u vragen over de visie of de ontwikkeling van het Karekietpark? Of over hoe u bij de gemeenteraad uw mening kunt laten horen? Mail uw vraag naar karekietpark@purmerend.nl.

Wat voorafging

In november en december 2019 dachten veel betrokken bewoners, eigenaren en huurders mee over de toekomst van het Karekietpark. Zij hebben hun dromen en nachtmerries gedeeld. We zijn daarmee aan de slag gegaan en hebben in een online enquête in de zomer van 2020 aanvullende vragen gesteld aan de buurt. De uitslag van die enquête vindt u hier. Vaak genoemde onderwerpen zijn: groen, voorzieningen, bouwhoogtes, parkeren, bereikbaarheid, de sporthal, de basisschool en het combineren van functies. Op basis van deze eerdere bijdragen is een conceptvisie gemaakt. Iedereen kon op deze presentatie reageren door een vragenlijst in te vullen. 115 mensen hebben dat gedaan. Bekijk de resultaten van de enquête.

Hoe nu verder

Op 2 september 2021 bespreekt de raadscommissie Stedelijke Ontwikkeling en Beheer de visie. Wilt u inspreken? Op deze pagina leest u hoe dat werkt. Op 23 september neemt de gemeenteraad een besluit. Als de visie is vastgesteld door de gemeenteraad, kunnen we aan de slag met de uitwerking van de ontwikkelingen van het gebied. Dat doen we samen met omwonenden en de organisaties in het Karekietpark. We beginnen bij het maken van een concreet plan voor de basisschool en de sporthal. Want die zijn urgent.

Projectcategorie: 
Bereikbaarheid
Stedelijke voorzieningen
Woningbouw
Planning/fase: 
23 september 2021 wordt de visie ter vaststelling aangeboden aan de gemeenteraad
Wijk: 
Overwhere
Aantal woningen: 
ca. 300