Ondernemers in het zonnetje op Dag van de 1000 Voorbeelden

Publicatiedatum: 
28 Mar 2018
De twee Purmerendse bedrijven Toko Joyce en ‘t Hoedje van de Koningin ontvangen donderdag 29 maart een bedankje van de gemeente voor hun maatschappelijke bijdrage. Beide ondernemers hebben medewerkers in dienst die vallen onder de Participatiewet.

De overhandiging vindt plaats op de tweede landelijke Dag van de 1000 Voorbeelden, een initiatief van het project ‘Op naar de 100.000 banen’ dat moet zorgen voor meer kansen op de arbeidsmarkt voor mensen met een (arbeids-)beperking.

Waardering voor ondernemers

Eigenaren Gwendel en Nono Lassay van Toko Joyce worden donderdag in het zonnetje gezet. Zij hebben nu twee medewerkers in dienst die vallen onder de Participatiewet, in de keuken en als verkoopmedewerker. Beide personen hebben een contract van 7 maanden en zijn inmiddels een waardevolle toevoeging aan het team.

Bij ‘t Hoedje van de Koningin is onlangs een medewerker in de spoelkeuken gestart met de intentie om hem in de toekomst op te leiden tot kok. ‘t Hoedje van de Koningin is een erkend leerbedrijf en eigenaar Mark Blankendaal is bevoegd als leermeester. Ook hij ontvangt donderdag een presentje namens de gemeente.

Dag van de 1000 Voorbeelden

Werkgevers in de marktsector hebben beloofd te zorgen voor 100.000 werkplekken voor mensen met een arbeidsbeperking, ook wel de Banenafspraak genoemd. Tijdens de Dag van de 1000 Voorbeelden worden ondernemers die deze Banenafspraak omarmen uitgelicht en bedankt. Het doel is om werkgevers te informeren, inspireren en enthousiasmeren om gezamenlijk invulling te geven aan een inclusievere arbeidsmarkt. Kijk voor meer informatie op www.dagvande1000voorbeelden.nl en www.opnaarde100000.nl.