Omnibusenquête 2019: Purmerend krijgt een 7,7 van haar inwoners

Publicatiedatum: 
3 dec 2019
Het is prettig wonen in Purmerend. Driekwart van onze inwoners wil hier dan ook blijven wonen. Purmerend krijgt een 7,7 van haar inwoners. Dit zijn enkele uitkomsten van de tweejaarlijkse Omnibusenquête. Deze enquête bieden wij u hierbij aan.

Sinds 1990 houdt de gemeente Purmerend om het jaar de omnibusenquête. In een omnibusenquête wordt een divers aantal thema’s aan de inwoners voorgelegd. Door de bundeling van thema’s is het een efficiënte manier van onderzoek doen. Daarnaast kunnen door herhaling van onderwerpen ontwikkelingen in beeld worden gebracht. Sinds 2011 nemen we de enquête af via het internetpanel. De panelleden zijn representatief verdeeld over geslacht, leeftijd en wijk. Op 28 maart 2019 kregen 2.148 panelleden het verzoek de omnibusenquête in te vullen; 1.353 ofwel 63% gaf hieraan gehoor.
 
De Omnibusenquête bestaat uit een samenvatting en het gehele onderzoek. De Omnibusenquête wordt gebruikt als onderlegger voor het opstellen van beleid en voor het signaleren van trends in de samenleving.
 
De link naar de omnibusenquête 2019:
www.purmerend.nl/onderzoeken