Miniatuurkermis in het Purmerends Museum

Op woensdag 11 september om 14.30 uur wordt, in aanwezigheid van enkele kinderen en hun (groot)ouders, een bijzondere miniatuurkermis in het Purmerends Museum in werking gesteld.

U bent van harte welkom om hierbij te zijn. De kermis zal vanaf dat moment tot en met zondag 15 september te zien zijn op de tweede etage van het museum.

Op 14 en 15 september vinden de Open Monumentendagen weer plaats. Ook het Purmerends Museum doet hier aan mee. Tijdens dit weekend staat het museum in het teken van Plekken van Plezier, het thema van 2019. Een feestelijker omgeving dan een kermis is er bijna niet, daarom is de miniatuurkermis van Jaap Vermeulen in het museum te zien, mét verlichting en draaiend waar het draaien moet. 

Jaap Vermeulen had twee grote passies: de kermis en zijn miniatuurverzameling van de kermis. Met grote precisie maakte hij attracties op schaal na. Denk maar aan de Schommelschuitjes, de Zweefmolen, de Draaimolen of de  Snoepkraam. In het museum zijn er ook filmbeelden van kermis in Purmerend te zien. Een echt snoepkraampje met oudhollandse snoepgoed maakt deze tentoonstelling tot een plek van plezier!

Datum: 
woensdag, 11. september 2019 - 14:30 tot zondag, 15. september 2019 - 16:00