Melding voorgenomen huwelijk/geregistreerd partnerschap

Digitaal afspraak maken niet mogelijk

U kunt op dit moment niet langskomen en geen afspraken maken. Wij willen vanwege het coronavirus het bezoek aan het stadhuis zoveel mogelijk beperken. Sommige zaken kunt u online regelen. De afhandeling daarvan kan enige vertraging oplopen, graag uw begrip hiervoor. Heeft u spoed? Bel ons dan via 0299 452 452.


Om te kunnen trouwen of een geregistreerd partnerschap aan te gaan moet u hiervan eerst een melding doen.

(0299) 452 452

maandag t/m donderdag van 9.00 tot 16.00 uur

vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur

bsvz@purmerend.nl

Wat u moet weten

Door te trouwen of een partnerschapsregistratie aan te gaan worden rechten (bijvoorbeeld pensioen) en plichten (onderhoud) binnen de relatie vastgelegd.

We bespreken uw wensen voor de huwelijksvoltrekking. U kunt de details later ook nog bespreken met de ambtenaar die u gaat trouwen.  

Trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaan kan in iedere gemeente in Nederland.

Voorwaarden

  • Doordat veel huwelijken worden verplaatst, is er geen mogelijkheid in de maanden juli en augustus in het huwelijk te treden of een partnerschap aan te gaan. Er worden geen nieuwe huwelijken meer gepland met een datum voor 1 september.
    We vragen begrip voor deze werkwijze die ontstaan is door de gevolgen van het Corona virus.
  • De melding moet minimaal twee weken en maximaal 1 jaar voor de geplande datum van trouwen of partnerschapregistratie zijn gedaan.
  • Heeft u en/of uw partner in het buitenland gewoond of bent u of uw partner in het buitenland geboren of eerder gehuwd geweest? Dan is het belangrijk dat u zo vroeg mogelijk contact met ons opneemt. Het opvragen van documenten uit het buitenland kan namelijk enige tijd duren.

Melden

U kunt telefonisch een afspraak maken.


 

Kosten

Er zijn geen kosten verbonden aan deze melding.