Melding verloren of gevonden voorwerp of huisdier

maak een melding van verloren of gevonden voorwerpen of huisdieren

Wat u moet weten

Verloren of gevonden voorwerpen geeft u online door bij de gemeente via de website Verloren of gevonden. Wie een melding doet van een verloren voorwerp krijgt een bevestiging van de gemeente. In de meeste gevallen wordt deze ook door de verzekering geaccepteerd. Voor verloren of gevonden huisdieren geldt er een andere werkwijze. Kijk onderaan deze pagina.

Afgeven Stadhuis

Wie een voorwerp vindt en niet weet wie de eigenaar is, kan het gevonden voorwerp afgeven aan de receptiebalie in het Stadhuis. Uiteraard is het mogelijk om het voorwerp zelf te bewaren tot de eigenaar zich meldt.

Rijbewijs, paspoort of identiteitskaart verloren of gestolen

Als uw rijbewijs, paspoort of identiteitskaart verloren of gestolen is, meldt u dit bij de gemeente. U hoeft niet meer eerst naar de politie om aangifte te doen. In plaats daarvan vult u bij de gemeente aan de balie een formulier in, waarin u uitlegt op welke wijze u het oude document bent kwijtgeraakt. Nadat uw identiteit is vastgesteld, kunt u direct een nieuw document aanvragen en betalen. Neem daarvoor uw eventuele andere identiteitsdocumenten (bijv. Nederlands rijbewijs of identiteitskaart) mee.

Uitzondering: is uw paspoort verloren of gestolen in het weekend maak dan wel een melding bij de politie. Bij diefstal, zakkenrollerij, overval en andere misdrijven is het verstandig om ook aangifte van dit misdrijf te doen bij de politie.

Kijk voor meer informatie op de website Verloren of gevonden.

Fietsen

Ziet u voor langere tijd een onbeheerde fiets staan meldt dit dan bij de gemeente. Stel de fiets zonodig veilig en stel de politie op de hoogte.

Verloren of gevonden huisdieren

Heeft u een huisdier gevonden en weet u niet wie de eigenaar is, belt u dan met de dierenambulance. Het alarmnummer is 0299-432338. Is uw huisdier weggelopen, dan kunt u ook contact opnemen met de dierenambulance of met Dierenopvang Amsterdam (DOA). Het nummer van van DOA is 0900 – 2007 207 (20 ct/minuut). Heeft u een huisdier en kunt u hier door omstandigheden niet meer voor zorgen, dan kunt u ook terecht bij DOA.

Meer informatie over de dierenambulance op https://www.dierenambulance-purmerend.nl/ en DOA op www.doamsterdam.nl.