Kunst op de Kaart

Kunst in de openbare ruimte van Purmerend

Purmerend beschikt over ruim 60 kunstwerken in de openbare ruimte. In de loop der jaren hebben gerenommeerde kunstenaars met hun werken een stempel gedrukt op verschillende wijken in Purmerend. Wethouder Roald Helm legt de nadruk op het belang van cultuur in een stad. Cultuur heeft volgens de wethouder een toegevoegde waarde bij de beleving van de stad en biedt stof tot nadenken en discussie. Omdat kunst een belangrijk aspect is in de culturele beleving van Purmerend heeft de gemeente Purmerend productiehuis Shootlab de opdracht gegeven een film te maken over de kunst in de openbare ruimte in Purmerend.

Bekijk de film icoon voor film.

Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u de kunstwerken gaan bekijken? De gemeente Purmerend heeft een fiets- en wandelroute laten maken. Deze kunt u onder aan de pagina vinden en uitprinten. De routes zijn ook bij verschillende punten in Purmerend te vinden zoals bij de VVV, het Purmerends Museum en het Museum Waterland aan de Kaasmarkt.

Uitgebreide informatie over de kunstwerken is online te bekijken via deze kaart.

Shootlab
De film is gemaakt door werkzame jongeren bij Shootlab. Dit productiehuis maakt (online)video's en DVD's op eigen initiatief maar ook in opdracht van de gemeente of particuliere bedrijven. De medewerkers zijn jongeren die nieuwe kansen verdienen bij de start van hun loopbaan en die er zelf voor hebben gekozen deze uitdaging aan te gaan. De jongeren worden bij Shootlab zes maanden lang begeleid in het bedenken, filmen en monteren van de films. Deze begeleiding wordt gegeven door professionele mediamakers en televisiemakers.

Wilt u meer lezen over het productiehuis shootlab, ga dan naar de site van Shootlab.