Kop West

Kop West is een nieuwe woonwijk van circa 700 woningen die grenst aan het centrum van Purmerend. Er is een grote variatie aan woningen, van zowel huur- als koopappartementen en grondgebonden woningen. Het plan bestaat uit 11 verschillende bouwvelden.

34 koopappartementen

In 2018 start de bouw van 34 koopappartementen in Kop West. De appartementen zijn bedoeld voor verschillende doelgroepen, van starters tot senioren. Het Zuiderterras bestaat uit 34 appartementen, een collectieve ‘woonkamer’ en een gebouwde parkeervoorziening. Alle appartementen zijn voorzien van een buitenruimte met zicht op het water van het Noordhollandsch Kanaal, de Nieuwe Singel en het plein aan de zuidzijde. De verwachte start bouw is eind 2018.

66 huurappartementen

Eind november 2017 is Bouwbedrijf Noordersluis gestart met heiwerkzaamheden voor de bouw van 66 kleinere sociale huurappartementen. In het appartementencomplex komen studio’s en twee- en driekamerappartementen. Intermaris reserveert 29 van de woningen specifiek voor jongeren uit Purmerend tot 26 jaar. De overige woningen zijn geschikt voor starters en één- en tweepersoonshuishoudens.

De Open Veste

Een van de 11 verschillende bouwvelden is De Open Veste (bouwveld F). De Open Veste is als het ware een ommuurd wijkje, met ongeveer 150 woningen. Er wordt een grote binnentuin aangelegd, met open verbindingen naar de omliggende wijken en omgeven door water en groen. In De Open Veste komt een grote mix van woningen, zoals grondgebonden en gestapelde koop- en huurwoningen en er is ruimte voor woningen op basis van CPO/MO. Ook komen er voorzieningen zoals horeca en een half verdiepte parkeergarage.

Op korte termijn wordt de koopovereenkomst voor de grond ondertekend en kunnen ontwikkelaar Bébouw Midreth en haar partners starten met de uitwerking van het plan tot een definitief ontwerp.
Naar verwachting gaat in de tweede helft 2019 de eerste paal de grond in. De Open Veste zal dan eind 2020/begin 2021 klaar zijn voor de toekomstige bewoners.

Projectcategorie: 
Woningbouw
Met betrekking tot: 
Wonen vlakbij het historisch centrum
Planning/fase: 
Start bouw 2018
Wijk: 
Weidevenne
Aantal woningen: 
circa 700 woningen