In de goeie bak

Bouw- en sloopafval

Bouw- en sloopafval is een verzamelnaam voor afval dat afkomstig is van een verbouwing, renovatie of sloop. Het bestaat vaak uit diverse soorten afval: hout, kunststof, steen, keramiek, beton, zand, metaal, en dergelijke. Denk aan bijvoorbeeld een badkuip, keukenbladen en -kastjes, vaste kasten, cv-ketels, leidingen, radiatoren, sanitair, vloeren, plafonds, binnen- en buitendeuren, kozijnen, vensterbanken, plinten, bielzen, schuttingen, straattegels, dakleer, golfplaat, pvc, keukenblok, lambrisering, kunststof schrootjes, vijver(bak), stenen.

Hoe/waar lever ik het in

U kunt uw bouw- en sloopafval zelf wegbrengen naar de milieustraat.

Bouw- en sloopafval mag u niet in de ondergrondse container voor restafval of in de grijze minicontainer gooien.

Wat gebeurt er met het afval nadat het is ingezameld?

Op de milieustraat wordt bouw- en sloopafval zo veel mogelijk gescheiden en hergebruikt. Zo is puin na verwerking te gebruiken als grondstof in beton of als funderingsmateriaal in de wegenbouw. En het ingezamelde hout is bijvoorbeeld bruikbaar voor het maken van pallets en meubelplaten.

Voor het hergebruiken van bouw- en sloopafval is het belangrijk dat scheiding zoveel mogelijk aan de bron plaatsvindt. Dit verhoogt de mogelijkheden tot hergebruik aanzienlijk. Wat betekent dat het gescheiden afval direct naar een hergebruikinstallatie kan worden gebracht. Het hoeft dan niet eerst te worden gesorteerd of ontdaan van de verontreinigingen.