Huurwoning inschrijving

Digitaal afspraak maken niet mogelijk

U kunt op dit moment niet langskomen en geen afspraken maken. Wij willen vanwege het coronavirus het bezoek aan het stadhuis zoveel mogelijk beperken. Sommige zaken kunt u online regelen. De afhandeling daarvan kan enige vertraging oplopen, graag uw begrip hiervoor. Heeft u spoed? Bel ons dan via 0299 452 452.


Bent u op zoek naar een huurwoning, wilt u zich inschrijven als woningzoekende neem dan contact op met Woningnet of Woonmatch Waterland.

Deze corporaties verdelen op basis van een ‘aanbodsysteem' de voor verhuur beschikbaar komende woningen. Het aanbodsysteem gaat uit van het principe, dat, als u een (andere) huurwoning wilt, uzelf het initiatief moet nemen. Dit doet u door te reageren op woningen die aangeboden worden op de website van Woningnet of Woonmatch Waterland.

U kunt wekelijks op twee verschillende woningen reageren per site. Daarnaast kunt u bij Woningnet op 2 woningen reageren die via “loting” worden aangeboden. Een groot voordeel hiervan is dat u goed inzicht heeft in het aanbod van huurwoningen en dat u zelf een keuze kunt maken.

Meer informatie kunt u vinden op Woningnet.nl. of Woonmatchwaterland.nl.