Hermi Welage benoemd als interim gemeentesecretaris toekomstig Purmerend

Publicatiedatum: 
13 okt 2021
Hermi Welage wordt interim gemeentesecretaris en algemeen directeur in de toekomstige gemeente Purmerend. Ze begint op 1 januari 2022 aan haar nieuwe tijdelijke baan. Welage volgt Gerda Blom op die per 1 januari benoemd is als gemeentesecretaris van Zaanstad.

Hermi Welage komt over van fusiegemeente Beemster waar ze sinds 2020 gemeentesecretaris is. In het verleden was ze al eens eerder een periode waarnemend gemeentesecretaris in Purmerend en werkte ze als directeur Bedrijfsvoering en Diensten.
 
Burgemeester Don Bijl: “Het college is blij dat Hermi Welage voor de nieuwe gemeente Purmerend voorlopig aan de slag gaat als onze gemeentesecretaris. Ze is als gemeentesecretaris in Beemster nauw betrokken bij de herindeling tussen Beemster en Purmerend. Hermi Welage kent beide gemeenten zeer goed.”
 
Het college van Burgemeester en Wethouders kiest voor een tijdelijke invulling van de functie van gemeentesecretaris. Op 24 november zijn er gemeenteraadsverkiezingen in Purmerend en Beemster. Het toekomstige college van Burgemeester en Wethouders Purmerend zal naar verwachting in de loop van 2022 een nieuwe gemeentesecretaris benoemen.

Per januari 2022 benoemde gemeentesecretaris Hermi Welage