Gladheidsbestrijding wegen en bruggen

Publicatiedatum: 
23 nov 2018
Onze strooiploegen staan alweer klaar om uit te rukken bij (verwachte) gladheid. In de gemeente zijn vaste strooiroutes waarin alle doorgaande auto-, bus- en fietsroutes zijn verwerkt. Overdag wordt er ook gestrooid op paden en wegen rond seniorenwoningen. Maar bruggen in parken worden niet gestrooid, dus daar moeten fietsers en voetgangers goed opletten.

Bruggen

Een groot deel van de bruggen in Purmerend zijn zogenaamde composietbruggen. Deze bruggen zijn duurzaam en makkelijk in het onderhoud. In de winter hebben zij echter ook hun nadelen. Afgelopen winter bleek dat een aantal van onze composietbruggen glad werden, terwijl de temperatuur nog helemaal niet zo laag was. Dit probleem is met de leverancier van de bruggen besproken. Het is een landelijk voorkomend fenomeen. Een oorzaak is helaas nog niet gevonden dus laat ook een structurele oplossing op zich wachten. 

Strooien composietbruggen

Tot het probleem opgelost is, houden we de bruggen extra in de gaten. Een groot aantal bruggen zit in de vaste strooiroutes, met name de bruggen op doorgaande routes. Bruggen in parken worden niet gestrooid, dus daar moeten fietsers en voetgangers goed opletten.  

Bekijk hier onze strooiroutes.