- Er bestaat een kaart voor een bestuurder van een auto en een kaart voor een passagier die meerijdt met een auto. Hiervoor gelden verschillende voorwaarden. U moet altijd de originele kaart gebruiken in de auto, een kopie van de gehandicaptenparkeerkaart is niet geldig en kan leiden tot een bekeuring.
- WLZ-instellingen kunnen ook in aanmerking komen voor een gehandicaptenparkeerkaart voor het vervoer van hun bewoners. De kaart staat dan op naam van de directeur van de instelling.
- Als het om een eerste aanvraag gaat voor een GPK wordt altijd medisch advies gevraagd bij een onafhankelijk medisch adviseur. Als u eerder een GPK als bestuurder heeft gehad en nu een kaart vraagt als passagier, wordt ook medisch advies gevraagd.
- Als u verlenging aanvraagt van uw GPK is medisch advies niet altijd noodzakelijk. Een administratieve afhandeling voldoet als de arts bij uw eerdere aanvraag heeft aangegeven dat medische herbeoordeling bij een nieuwe aanvraag niet nodig is.
- Als u in aanmerking komt voor een GPK wordt u uitgenodigd om de kaart persoonlijk af te halen in het Loket Wmo. Vergeet niet een recente pasfoto mee te nemen.
Kunt u heel moeilijk lopen en kunt u met uw auto niet dicht bij de winkels parkeren? Rijdt u altijd met iemand mee en kunt u niet zonder continue hulp van de bestuurder uw bestemming bereiken? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor een gehandicaptenparkeerkaart.
Voor meer informatie neem contact met Loket Wmo
0299 – 452 555
Maandag tot en met donderdag 9:00 – 15:00 uur
Vrijdag 9:00 – 12.00 uur
E-mail : loketwmo@purmerend.nl