Geef uw mening over afvalinzameling

Publicatiedatum: 
16 okt 2020

Afval is een onderwerp waar we allemaal elke dag mee te maken hebben. En of het nu gaat om het scheiden of inzamelen van afval, de meningen zijn verdeeld. Elk jaar laten we onderzoek doen naar de samenstelling van ons restafval. Niet echt een smakelijk klusje. Met de hand wordt een paar keer per jaar 750 kilo restafval uit de verschillende containers gehaald en opnieuw gesorteerd. Zo zien we precies wat er in het afval zit en of het inderdaad restafval is, of eigenlijk bij een andere afvalstroom hoort.

Vul de enquête in

Uit dit onderzoek blijkt dat 80% van het restafval eigenlijk geen restafval is. Dit hoort thuis bij gft en etensresten of het afval van plastic/blik en drankkartons. We kunnen dus best nog iets meer afval scheiden! Maar hoe kunnen we dit voor u zo gemakkelijk mogelijk maken? Help ons mee en vul de enquête in.

Onder de inzendingen verloten wij vier keer een Purmerendse Cadeaukaart twv € 25,-. Als de resultaten bekend zijn, publiceren wij daarover op afval.purmerend.nl en via onze gemeentepagina in het Purmerends Nieuwsblad.

Tip: lees ook het artikel 'Hoe scoren we in Purmerend op gebied van afval scheiden?' voor meer informatie over het onderzoek naar restafval.