Geef een prentenboek cadeau: Kikker is Kikker

Publicatiedatum: 
5 apr 2019
Vrijdag 5 april start de landelijke actie ‘Geef een prentenboek cadeau’. In Boekhandel Het Leesteken en Bruna in Purmerend is het prentenboek ‘Kikker is Kikker’ van Max Velthuis te verkrijgen voor €2,00. De gemeente ondersteunt de actie door het boek gratis aan kinderen in de kleuterklassen te verstrekken.

Geef een boek cadeau
De actie is er op gericht om zoveel mogelijk kinderen een boek cadeau te geven. Om die missie te laten slagen wordt ieder jaar in februari een klassiek jeugdboek en in april een prachtig prentenboek voor een klein bedrag ter beschikking gesteld. In februari startte de campagne met de boekenactie ‘Kruistocht in Spijkerbroek’. Opa’s en oma’s, familie en vrienden, iedereen die iemand kent om een boek aan te geven wordt uitgenodigd. Ook als je niemand kent om een boek aan te geven kun je in de boekhandel een boek kopen voor een kind. De boekhandel zorgt ervoor dat het boek op de juiste plek terecht komt

Wethouders openen boekenactie
Vrijdag 5 april om 13.00 uur lanceren wethouders Eveline Tijmstra en Paul van Meekeren de actie in Boekhandel Het Leesteken in Purmerend. Komende weken ontvangen kinderen in de kleuterklassen in Purmerend het prentenboek cadeau. Basisscholen zorgen zelf voor verspreiding in de kleuterklassen. De actie ‘Geef een (prenten)boek cadeau’ heeft als missie om alle kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten opgroeien tussen de mooiste boeken uit de jeugdliteratuur.

Het prentenboek van 2019: ‘Kikker is Kikker’ van Max Velthuijs
‘Kikker is Kikker is een oer-Hollands prentenboek van onze grootste illustrator en schrijver Max Velthuijs, met een waardevol thema: je bent mooi zoals je bent. Een prentenboek dat op de nachtkastjes van alle kinderen thuishoort’ aldus Martha Baalbergen, voorzitter Stichting Geef een boek cadeau.

Achtergrond
De actie wordt voor de vierde keer georganiseerd. De campagne heeft geen einddatum: de boeken zijn te koop zolang de voorraad strekt. Kijk voor meer informatie op  www.geefeenprentenboekcadeau.nl.