Expositie stadhuis: een feest in kleur

In de centrale hal van het stadhuis exposeert Carolien Oedekerk abstracte en figuratieve schilderijen van 31 mei tot en met 1 augustus 2019. Met een kleurrijke schilderijen-expositie wordt in het stadhuis letterlijk een feest in kleur gecreëerd. De collectie schilderijen is tijdens de openingstijden van het stadhuis te bezichtigen. Carolien Oedekerk maakt figuratieve en abstracte werken over variërende onderwerpen, maar altijd met het accent op sfeervorming, beweging en warmte. Opvallend zijn de vrolijke, kleurrijke afbeeldingen van levenslustige vrouwen. Of de schilderijen waarop grote uitdagende hoeden worden gedragen.

“In de figuratieve schilderijen wil ik levenslust, optimisme en verbondenheid tussen mensen verwerken onder andere door het tonen van interactie. Hier is de focus vaak gericht op vrouwen, kwetsbaar maar ook zelfbewust, sereen maar ook uitdagend. Een feestelijk kleurenspel. In mijn abstracte werk probeer ik schoonheid weer te geven middels het gebruik van mooie olieverf kleuren en zachte vloeiende vormen, maar wel met ruimte voor een eigen interpretatie van de kijker. In de samenstelling van de expositie zijn beide intenties gecombineerd, hiermee wordt goed weergegeven wat ik wil bereiken, de kleuren, de dynamiek van beweging en de gekozen onderwerpen versterken het totaal, maar zijn altijd in balans.”

Meer werk van Carolien Oedekerk is te zien op www.carolienoedekerk.exto.nl
Instagram: carolienoedekerk.paintings
Voor nader informatie kunstinfo@icloud.com of 06 153 729 05

De expositie is te zien van vrijdag 31 mei tot en met donderdag 1 augustus 2019 in het stadhuis van Purmerend, Purmersteenweg 42. Open van maandag tot en met donderdag van 8.30 tot 17.00 uur, donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur en vrijdag tot 13.00 uur.

Datum: 
vrijdag, 31. mei 2019 - 8:30 tot donderdag, 1. augustus 2019 - 20:00