Eindmusicals groepen 8 te zien op RTV Purmerend

Publicatiedatum: 
5 jun 2020
De afgelopen weken was het stil in de hal van het stadhuis. Op 5 juni was er weer leven in de brouwerij. De kinderen van groep acht van de basisschool De Bloeiende Perelaar konden daar de laatste danspassen van de eindmusical oefenen, voordat de generale repetitie begon in Pop- en Cultuurpodium P3. Het dansen ging onder begeleiding van een docent van het NKT (Nederlands Kinder Theater). Dansen in de hal van het stadhuis? Dat zit zo.

Wij vinden een brede ontwikkeling van kinderen belangrijk en daarom investeren wij vanuit de gemeente in cultuureducatie. Daar is dit een vorm van. 27 groepen acht uit Purmerend en Beemster laten de komende twee weken hun musical in P3 op film opnemen. Om de groep acht leerlingen ook dit jaar een echt podium te bieden om hun talent te tonen, zullen de films in de laatste twee weken voor de zomervakantie door RTV Purmerend worden uitgezonden. Dit omdat de organisatie van de eindmusicals door de corona-omstandigheden in de ‘normale’ vorm niet door kon gaan.

Wethouder Eveline Tijmstra van cultuur en Paul van Meekeren van onderwijs kwamen kijken bij de proefopnames. Samen hebben zij zich hard gemaakt voor deze actie. Wethouder Eveline Tijmstra:

“De afgelopen jaren hebben het basisonderwijs, culturele instellingen en de gemeente de handen in een geslagen om de leerlingen een kans te geven te ‘shinen’ in een echt theater, op een echt podium. De meeste kinderen in groep acht keken hier enorm naar uit, want lang niet iedereen gaat wel eens naar het theater of naar P3. Dit is een mooie manier om hiermee kennis te maken. Helaas kon dat in de ‘normale’ vorm door de corona-omstandigheden niet doorgaan. Ik ben er trots op dat wij als gemeente hebben gezegd: het verfilmen van de musicals nemen wij voor onze rekening. Alle scholen uit Purmerend en Beemster hebben de mogelijkheid gekregen om mee te doen. Ik heb drie kleine stukjes van de voorstellingen gezien en ben nu al enthousiast. Kijken dus op RTV Purmerend!”

Paul van Meekeren van onderwijs voegt toe:

“Ik kan mijn eigen eindmusical nog herinneren. Dat was toen de zesde klas. Met een knoop in mijn maag het toneel op. Wat ik vandaag heb gezien is een en al enthousiasme. Niets knopen in de maag. Hier en daar wat gelach en gegiechel, maar dat hoort erbij. Goed afscheid nemen is belangrijk voor het maken van een nieuwe start. Zo kunnen deze leerlingen met een warm gevoel terugkijken op de laatste weken in groep 8 en met nieuwe energie beginnen aan het voortgezet onderwijs. Daar houden zij hun hele leven een mooie herinnering aan over, dat is belangrijk. Dankzij de inzet van alle scholen, NKT, P3 en RTV Purmerend is dit gelukt. Ik wens alle leerlingen een mooie voorstelling en een goede start op hun nieuwe school. En natuurlijk een fijne zomervakantie.”

musical_2020-79.jpg

Licentie: 
Copyright
Auteur: 
Gemeente Purmerend