Definitief groenplan rotonde

Op 28 maart presenteerden we het groenplan voor de rotonde bij Convento. Tijdens die avond stelden verschillende bewoners vragen over het groenplan maar ook in het algemeen.

We hebben alle vragen en antwoorden hieronder verzameld per categorie. Staat uw vraag er niet tussen of wilt u meer weten? Bel (0299) 452 452, mail naar kcc@purmerend.nl of stuur een bericht via WhatsApp naar 06 - 222 46 060.

Groenplan

Op basis van de vragen en opmerkingen hebben we het groenplan aangepast.

Onderaan de pagina vindt u de tekeningen van het definitieve groenplan. De voornaamste wijzigingen:

  • Voor Algarve 39-45 wordt één zuilbeuk minder geplant waardoor de afstand tussen de zuilbeuken deels groter wordt. De grootste boom uit het oorspronkelijke plan (zilveresdoorn) vervangen we door een kleiner type boom (iep). Deze plaatsen we ook verder naar achteren.

  • De grotere afstand tussen de zuilbeuken en de kleinere iep zorgen ervoor dat er het hele jaar door veel minder schaduw op de woningen valt. Onderaan de pagina kunt u in de bestanden ‘Schaduwstudies juni’ en Schaduwstudies september’ bekijken hoe de nieuwe situatie eruit komt te zien in juni en september.

  • Aan de waterkant bij Algarve plaatsen we beplanting zodat u minder last heeft van koplampen van passerende auto’s die op de rotonde rijden.

  • Richting de rotonde (als u vanuit de Donaulaan komt) plaatsen we meer beplanting om te voorkomen dat mensen, vooral kinderen, daar gaan spelen en lopen.

  • Rondom de zitplek voor Algarve 44 planten we een haag van olijfwilg.

Borghesepark

- Er steken veel mensen de rotonde over. Ook kinderen zonder ouders. Dit geeft gevaarlijke situaties. Is dit te voorkomen?
Doordat we bomen en struiken planten, zal de rotonde minder open zijn. We hopen dat het oversteken hiermee enigszins tegengegaan wordt.

- Zouden er bomen kunnen komen aan het strookje voor het Borghesepark? Er zit nu armoedige beplanting in die erg afsteekt tegen de mooie duurzame beplanting op Algarve. Er zijn in die strook een aantal bomen gesneuveld waarvoor niets in de plaats is gekomen.
Ja, er worden twee nieuwe wilgen gepland in deze strook (zie aangepast groenplan).

Algarve appartementengebouw

- Het zou heel fijn zijn als er lage struiken kunnen komen bij Algarve. Er is veel overlast van koplampen met name bij de lage verdiepingen. Het riet dat er groeit verdwijnt in de winter.
Langs de rand van de waterpartij komt beplanting waardoor de overlast minder zal worden (zie aangepast groenplan).

- Mensen die van de rotonde komen en richting de snelweg gaan geven over het algemeen een enorme hoeveelheid gas (eindelijk uit de drukte). Is hier iets aan te doen door bijvoorbeeld een (knipperend) bord of een hoge drempel?
De Laan der Continenten heeft een zodanige functie dat daar niet een hoge drempel geplaatst kan worden. Ook zal een drempel de doorstroming richting A7 bemoeilijken waardoor er meer opstoppingen bij de rotonde zullen ontstaan.

- Wij hebben veel parkeeroverlast omdat de bewoners van het lage gedeelte van de Algarve niet in hun parkeergarage parkeren. Dat heeft te maken met het zand dat door het parkeerdak op de auto’s valt als er kinderen spelen. Dit is al een aantal malen besproken met de VVE maar er verandert niets. Kan de gemeente voor ons parkeerplaatsen bijbouwen?
Nee, de gemeente is hier geen partij. Bewoners zullen elkaar onderling moeten aanspreken op gedrag. De parkeerplaatsen mogen door iedereen gebruikt worden.

Algemeen

- De traumahelikopter gebruikt de vlakke stukken rond de rotonde nu om te landen in Weidevenne. Kan dat nog wel straks als alles vol staat met planten?
De traumahelikopter heeft enkele vaste landingsplaatsen die zij in de nacht gebruiken. Overdag kiest de piloot zelf een geschikte landingsplaats. Volgens de ambulancedienst hoeft er geen rekening gehouden te worden met de beplanting voor de traumahelikopter.

- Als de betonplaten aan de Donaulaan weg gaan, kan het daar dan netjes gemaakt worden en mag dan eindelijk dat gele bord weg?
De weg is onlangs geasfalteerd en de bermen zijn opgeruimd. Ook is een bord “verboden voor fietsen en brommers” geplaatst.

- De vangrail is kapot ter hoogte van de fietstunnel: er is een tijd geleden iemand opgeknald.
Dit is inmiddels gemeld aan de wegbeheerder.

- Kan de bussluis in de Donaulaan niet weg?
De gemeente en specifiek de afdeling verkeer is hier geen voorstander van omdat er sluipverkeer zal ontstaan. Er steken veel kinderen over op de Donaulaan en dat zal gevaarlijker worden door toename van het verkeer.

- Moet het hek in de groenstrook langs de tunnel blijven?
Nee, dit hek kan weg zodra de beplanting aangebracht is.

Bekijk het oude en nieuwe groenplan naast elkaar: http://bit.ly/definitiefgroenplan

Licentie: 
Copyright
Auteur: 
Gemeente Purmerend

Licentie: 
Copyright
Auteur: 
Gemeente Purmerend