Winkelen in Purmerend

Winkelen in het centrum

Purmerend is een bruisende stad met een fraai historisch centrum. De aantrekkelijke binnenstad met haar vele historische gevels biedt een interessant en gevarieerd winkelaanbod met nagenoeg alle bekende ‘trekkers’, maar ook vele kleine speciaalzaken en boutiques. Het centrum biedt verder een overdekt winkelcentrum en veel horeca. Het bruisend centrum van de binnenstad is de Koemarkt met heel veel gezellige terrassen. Dé plek om een glas te heffen en een lekker hapje te eten.

Winkelen in de wijk

Elke Purmerendse woonwijk heeft een eigen winkelcentrum waar de bewoners hun dagelijkse boodschappen kunnen doen.

Openingstijden en koopzondagen

Winkels mogen van maandag tot en met zaterdag van 6.00 tot 22.00 uur geopend zijn. Op zon- en feestdagen mogen de winkels van 9.00 tot 20.00 uur geopend zijn. Dit staat in de Winkeltijdenwet en de Winkeltijdenverordening Purmerend 2013.

LET OP: Dat de winkels op zondag open mogen zijn wil nog niet zeggen dat alle winkels geopend zijn. Kijk op de website van de betreffende winkels voor actuele informatie.

Koopavonden

Op vrijdagavond is het koopavond in Purmerend. 

Bijzondere dagen

Op de volgende dagen is het volgens de winkeltijdenwet verboden een winkel voor het publiek geopend te hebben ná 19.00 uur:

  • 4 mei, Nationale Herdenkingsdag (woensdag)
  • 24 december, Kerstavond (zaterdag)

Parkeren

Er zijn diverse parkeerplaatsen en –garages in de binnenstad van Purmerend. Kijk voor de locaties en de tarieven op de informatiepagina over betaald parkeren. Parkeren op de openbare parkeerplaatsen in Purmerend is op alle zondagen, dus ook op koopzondag gratis. Parkeergarage Claxonate is op zondag niet open.