Burgemeester sluit drugspand Baanstee

Publicatiedatum: 
16 sep 2020
Burgemeester Don Bijl heeft op maandag 14 september 2020 een drugspand aan de Weberstraat voor twee maanden gesloten. In het pand op industrieterrein Baanstee is een hennepkwekerij aangetroffen.

De burgemeester is volgens de Opiumwet bevoegd om over te gaan tot het sluiten van een pand. Dit mag alleen voor bepaalde tijd en als er sprake is van de aanwezigheid van drugs boven de normen voor eigen gebruik. Het besluit van burgemeester Bijl betekent dat de huidige gebruiker(s) en anderen het pand voor twee maanden niet mogen betreden. Op het pand, dat gesloten is, zijn posters geplakt met de tekst “verzegeld” en “drugspand gesloten”.

Veilige leefomgeving

De sluiting is bedoeld om de bekendheid van het pand als drugspand te doorbreken en de openbare orde te herstellen. Drugshandel, drugsoverlast en drugsproductie vormen namelijk een ernstige inbreuk op de openbare orde en leiden tot een onveilige en onprettige leefomgeving en worden daarom niet getolereerd in Purmerend. Elke inwoner van de gemeente Purmerend moet zich veilig voelen in de eigen leefomgeving. Daarom is het belangrijk dat inwoners verdachte situaties, bijvoorbeeld (vermoedens van) drugshandel en hennepkwekerijen, blijven melden.

Meld Misdaad Anoniem

Heeft u een vermoeden van een verdacht adres? Maak dan melding bij de politie via telefoonnummer 0900 - 8844, via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800 - 7000 of bij de gemeente via fraudemeldpunt@purmerend.nl.