Burgemeester krijgt tips over fusie van deelnemers van het NL plein

Publicatiedatum: 
6 Mar 2019
Gemeente Purmerend werkt aan de fusie met gemeente Beemster om per 1 januari 2022 samen verder te gaan. Inwoners denken sinds begin dit jaar op allerlei manieren mee over Toekomstig Purmerend. Wat vinden de anderstaligen uit Purmerend belangrijk in hun stad, buurt of wijk? De gemeente nodigde de deelnemers van het NL plein in bibliotheek Waterland uit om hun ideeën te delen.

In Bibliotheek Waterland staat de fusie tussen Beemster en Purmerend centraal op het NL plein tijdens de themaweek van 4 t/m 8 maart. Hierna gaat burgemeester Don Bijl van gemeente Purmerend woensdag 13 maart in gesprek over de fusie op het NL plein in Bibliotheek Waterland. De burgemeester ontvangt ook de resultaten van de themaweek fusie die als bouwstenen worden meegenomen bij de vorming van de nieuwe gemeente. Zo werken we samen aan het Purmerend van de toekomst.
 
NL Plein Coördinator Saskia: "Op het NL plein zijn er de hele week verschillende groepen waar mensen van alle leeftijden kunnen oefenen met Nederlands lezen, schrijven, praten en digi-vaardigheden. Bijzonder is dat er vijf dagen per week groepen zijn om te oefenen. Het bijeenkomen in groepen werkt extra motiverend, men komt niet alleen voor de taal maar ook om anderen te ontmoeten. En dit in de setting van een huiskamer maakt dat de deelnemers graag iedere week naar het NL plein komen."