Burgemeester Bijl aanbevolen voor herbenoeming door gemeenteraad

Publicatiedatum: 
11 feb 2021
Op woensdag 10 februari heeft de gemeenteraad de herbenoeming van burgemeester Bijl besproken en besloten hem aan te bevelen voor herbenoeming, tot de fusiedatum met Beemster. Don Bijl is sinds juli 2009 de burgemeester van Purmerend.

Een burgemeester wordt normaal gesproken benoemd voor een periode van zes jaar. In 2015 werd Bijl herbenoemd en in 2021 loopt deze tweede ambtstermijn af. Met het oog op de komende fusie van Purmerend en Beemster per 1 januari 2022 en een daarbij behorende nieuwe gemeenteraad, heeft Don Bijl aangegeven open te staan voor een verlenging van zijn rol als burgemeester. De gemeenteraad heeft daarmee ingestemd. De tweede herbenoeming in 2021 geldt in principe eveneens voor een periode van zes jaar, maar zal aflopen per 1 juli 2022 vanwege het bereiken van de pensioenverplichtende leeftijd voor de burgemeester.  

Bijl is verheugd over de keuze van de raad: 'Het is eervol dat de gemeenteraad heeft besloten mij aan te bevelen voor herbenoeming als burgemeester van Purmerend. Met veel plezier ga ik de komende tijd aan de slag in deze dynamische gemeente. Ook de fusie met Beemster wil ik graag afronden!'