Bose sponsort Winters Purmerend met muziek

Publicatiedatum: 
21 dec 2018
"All I want for Christmas…" Winters Purmerend is in volle gang en als je op de Koemarkt loopt, dalen de warme klanken van de kerstklassiekers van hoog uit de lucht op je neer. Het bedrijf Bose is sinds twee jaar gevestigd in Purmerend en sponsort het evenement dit jaar met muziekluidsprekers. De luidsprekers hangen bovenin de lantaarnpalen op de Koemarkt. Zo geniet je ook buiten van sfeervolle muziek die past bij deze donkere dagen. We spraken Bart Stam, Accountmanager Bose Professional, over de bijdrage van Bose aan Winters Purmerend.

Purmerender?

“Ik werk sinds kort in Purmerend en ik ben superenthousiast over de inrichting van de Koemarkt met de horeca eromheen. Winters Purmerend maakt de binnenstad heel sfeervol met de ijsbaan en kerstchalets, het bruist! Dit zet Purmerend echt op de kaart, het is één van de mooiste kerstmarkten in de regio.”

Muziek

“Eén van de doelstellingen van mijn bedrijf, Bose Professional, is om iets terug te geven aan de gemeenschap. Dit doen we door onze woon- en werkomgeving, Purmerend en omstreken, te verbeteren. Arwin Versteyne (BIZ Koemarkt) benaderde Bose om Winters Purmerend te sponsoren. In plaats van een donatie te geven, hebben we gekeken naar waar Purmerenders en andere bezoekers van Winters Purmerend nog behoefte aan zouden hebben. Winters Purmerend van kerstmuziek voorzien leek ons een goed idee. Muziek maakt het buiten gezelliger: het werkt sfeerverhogend en je voelt je er meer door op je gemak.”

Muziekluidsprekers in lantaarnpalen

“Normaal gesproken zet je luidsprekers op statieven. Maar omdat er een paar hele mooie lantaarnpalen op de Koemarkt staan, zijn er speciale beugels gemaakt om de luidsprekers aan op te hangen. Het zorgt voor een egale geluidsdekking. Het geluid heeft een groter bereik, maar omdat het geluid naar binnen straalt, projecteert het niet op de gevels en omliggende horeca. Daarom merken omwonenden minder van het geluid. Naast de muziekluidsprekers bij de ijsbaan en het standbeeld, hebben we ook gezorgd voor extra luidsprekers bij het podium.”

Blijven de muziekluidsprekers?

“Dat is nog toekomstmuziek. We zeggen nooit nee, maar kijken wel eerst hoe het bevalt. Voor volgend jaar staat er voor ons al een volgende actie op de agenda: Bose Professional sponsort ook Purmerend Werkt op 27 januari 2019.”